Helder in actie voor goede doel De Voedselbank!

Zoals u misschien al bekend is, proberen wij bij Helder elk jaar minimaal voor twee goede doelen acties te organiseren. Dit jaar is één van onze doelen De Voedselbank.

Leerlingen hebben een brief opgesteld met een oproep aan onze ouders/verzorgers:

"We gaan een actie houden om iedereen een gezellige kerst te bezorgen. Ons motto dit jaar: Zorg dat er dit jaar geen aardappeletertjes zijn!

Ook in Nederland is er armoede. Eén op de negen kinderen komt met honger naar school. Deze kinderen hebben ook het vooruitzicht dat ze op kerstavond alleen aardappelen te eten zullen krijgen. Daarom vragen we onze medeleerlingen om op woensdag en donderdag 19 en 20 december voedsel mee te nemen voor De Voedselbank. Er staat dan een rolcontainer in de hal, tegenover de snoepautomaat. Hierin kunnen de leerlingen het voedsel deponeren. We vragen elke leerling om minimaal 1 pot, dichte doos of blik eten mee te nemen. Alles moet houdbaar zijn."

Daarnaast hebben onze leerlingen kleurrijke  posters ontworpen om aandacht te vragen voor deze inzamelactie die opgehangen zullen worden in de school. Onderstaand de ontwerpen van de eerstejaars leerlingen.

Wilt u ook iets bijdragen? Neem contact op met de mentor van uw kind of stuur een mail naar info-helder@sghetplein.nl.